Bij Hooch hebben we behalve onze premium dranken, ook drie unieke Escape Rooms om te spelen. Al dan niet met een hapje maar altijd met een tapje! Daarmee bieden we een unieke variant op het populaire puzzel- en avonturenspel.

Maar wat is een "escape room" nu precies? Simpel gezegd: een kamer waar je dankzij de verschillende puzzels en hints die zich in de kamer bevinden de oplossing moet zoeken om uit de kamer te 'ontsnappen'. Het spel is gebaseerd op de "escape-the-room" videogames die een rage kenden op de smartphones en op wat oudere succesvolle televisieprogramma's waarvan Fort Boyard uit 1992 bij ons de meest bekende was.

Escape The Room Videogame     Fort Boyard

De kamer, of kamers, zijn meestal opgebouwd rond een thema met een verhaal, gaande van ruimtestations tot gevangenissen of zoals bij Hooch het huis van Mr. Hoetsch. De puzzels en opdrachten zijn standaard opgemaakt met hetzelfde thema als de kamer en passen in het verhaal. Een goede escape room kent niet alleen leuke, uitdagende puzzels maar brengt een totaal pakket: een omgeving die je onderdompelt, een verhaal dat je laat meebeleven en puzzels die je een "yes" gevoel geven als je tot de oplossing komt.

Escape Room Spacestation     Escape Room Prison Break

Standaard zijn de Escape Rooms een one-shot belevenis. Dat wilt zeggen dat als je deze éénmaal gespeeld hebt, je die geen tweede keer kunt spelen zonder reeds de oplossing te kennen. Bij Hooch worden de puzzels, opdrachten en verhalen geregeld helemaal vernieuwd zodat we je telkens weer een nieuw avontuur kunnen geven.

Hooch heeft drie kamers om uit te ontsnappen en in elke kamer zijn er 2 proevertjes voorzien. Je kiest zelf of deze whisky, rum, gin of alcoholvrij is bij je reservatie. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om dit te combineren met broodjes of zelfs een lekker pastabuffet.

The Hooch Escape Rooms     The Hooch Escape Rooms

Ook grotere groepen kunnen bij ons terecht. Tot 18 personen verdeeld in 3 groepen kunnen gelijktijdig strijden voor de eer om het snelst te ontsnappen. Bij groepen tot 24 personen lassen we per groep een korte pauze in zodat je in staat bent om strategieën te bespreken of een nabeschouwing te maken van een kamer die je al dan niet met succes volbracht hebt.

Voor meer info kan je even binnenspringen, of je stuurt een berichtje via e-mail of facebook. Telefonisch kan natuurlijk ook tijdens onze winkeluren.

Om The Hooch Escapes te kunnen spelen, moet je eerst reserveren. Dat kan online hier of dat kan door contact met ons op te nemen.

Ben jij de volgende om te ontsnappen uit de kamers van Mr. Hoetsch?