The store will not work correctly when cookies are disabled.
Deze webshop gebruikt cookies voor een betere winkelervaring.
LEEFTIJDSCONTROLE
Met het sluiten van dit venster bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons aanbod, nieuwigheden en promoties.
Lang voor de tijd van Paolo Escobar en van de Colombiaanse drugsdealers had de cocaïneplant een krachtige mystieke rol voor de mensen die hem verbouwden. In de antieke Peruaanse samenleving werden cocaïnebladeren in het hele Inca-rijk gewaardeerd vanwege hun natuurlijke eigenschappen die helpen bij het bestrijden van honger en ziekten.
Een toevallige ontmoeting was genoeg om het allemaal te laten beginnen: het gebeurde allemaal nadat ik zag hoe een lokale stam op cocaïnebladeren kauwde tijdens een tocht met rugzakken door het tropische woud. Dankzij deze ervaring ontdekten we de mystieke smaak van de cocabladeren. Onze familie, die goed is in het transformeren van de smaak van bladeren in een unieke gin, heeft een geschiedenis die 112 jaar teruggaat. We zijn namelijk aangekomen bij de vierde generatie en zijn experts geworden in het distilleren van gin, met echte passie. We hebben zo een ongelooflijke, goed uitgebalanceerde, levendige cocabladsmaak verkregen die fijn en bitter is met briljante tonen van tamarillo, papaja en Zuid-Amerikaanse drake.
We staan niet aan de zijlijn. We spelen het spel van het leven... en we spelen het tot de dood. Daarom hebben we Amuerte gecreëerd. Als een prominente herinnering dat de dood nooit ver is, en daarom moet het leven ten volle worden gevierd. Mijn vrouw Eveline en ik zijn een jaar lang op zoek geweest; om de wereld rond te reizen en op zoek te gaan naar de ultieme ingrediënten voor een gin die de zintuigen van alle echte gin-liefhebbers over de hele wereld zou boeien. Deze reis bracht ons diep in het uitgestrekte regenwoud van Colombia, waar we veel inheemse stammen zagen kauwen op cocabladeren. Tijdens een ceremonie met de Wiwa-stam kregen we zelf dit eeuwenoude, alom gewaardeerde medicinale blad aangeboden. Ik realiseerde me meteen dat dit bittere, maar vreemd meeslepende blad het ingrediënt was waar we naar op zoek waren. Zodra we weer in het licht van de beschaving stonden, belde ik mijn neef Jeffrey terug naar huis in België; "maak de distilleerder klaar, er komt wat coca je kant op".