LEEFTIJDSCONTROLE


Met het sluiten van dit venster bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons aanbod, nieuwigheden en promoties.
Logo
Winkelwagen   0

Lambertus

Lambertus

In 1836 vatte Peter Radermacher, rentmeester van beroep, het plan om een jeneverstokerij op te richten. Hij bezat al een graanmolen en kon zijn gemalen graan als grondstof voor de jeneverproductie gebruiken. Dit was het begin van de stokerij Radermacher. Na zijn overlijden nam zijn zoon Leonard de landbouwstokerij over.

Met het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog ving een moeilijke periode aan waarbij het gezin met zes kinderen wist te overleven dankzij de opbrengst van de boerderij. De Duitse bezetter nam de koperen productieapparatuur in beslag. Na de oorlog kon de familie toch nog voldoende kapitaal verzamelen om nieuwe toestellen te kopen.

Leonard overleed op 69-jarige leeftijd en zijn vier zonen Jozef, Pierre, Willy en Lambert zetten het bedrijf verder. Zij maakten jenevers, likeuren en bottelden wijn die ze in vaten aankochten.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog overleed Pierre. De stokerij werd stilgelegd gezien de nazi's geen toestemming gaven om alcohol te produceren omdat Lambert en Willy weigerden lid te worden van de nationaalsocialistische partij. Zelfs de banden van de wagen werden geconfisqueerd. Daarenboven werd hun enige werknemer opgeroepen door het Duitse leger. Opnieuw wist de familie te overleven dankzij de boerderij.

Na de oorlog gingen de zaken beter. Na jaren van ontbering kwam de economie terug op gang en kon de distilleerderij haar zakencijfer vertienvoudigen. In 1948 konden de broers een nieuwe distilleerinstallatie kopen en kregen ze een ministeriële toestemming om te stoken.

Lambert Radermacher overleed in 1983. Hij had altijd betreurd geen zoon te hebben die het bedrijf zou overnemen, maar zijn kleinzoon Bernard Zacharias erfde de passie en liefde voor het vak van zijn grootvader.

Na het overlijden van zijn grootmoeder nam Bernard het bedrijf in 1989 op 22-jarige leeftijd over. Zijn enthousiasme, zijn creativiteit, maar vooral zijn nauwgezetheid en het respect voor de familietradities hebben ervoor gezorgd, dat de stokerij haar verdiende plaats terugkreeg in het Belgische jeneverlandschap.

Trots op haar meer dan 183-jarig bestaan biedt de stokerij Radermacher vandaag een uitgebreid assortiment brandewijnen, likeuren en vruchtenjenevers aan. Ze mikt op topkwaliteit op de Europese markt, maar blijft desondanks trouw aan de eigen familietraditie en haar oude recepten. Vandaar dat aan authenticiteit en kwaliteit niet gespaard wordt.

Waar vroeger de distillaten van de stokerij Radermacher vooral een lokale en Belgische bekendheid genoten, wordt de hoge kwaliteit thans ook door fijnproevers wereldwijd in meerdere landen op prijs gesteld.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren