LEEFTIJDSCONTROLE


Met het sluiten van dit venster bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons aanbod, nieuwigheden en promoties.
Logo
Winkelwagen   0

Salvano

Salvano

De oorsprong van Salvano dateert uit de jaren ’30. Toen begon Angelo Salvano met wijnproductie op de boerderij “Grillo” in de wijngaarden van Diano d’Alba, in het hart van de Langhe. Zijn wijnen, resultaat van hard werk en veel toewijding, genoten al snel bekendheid. Direct na de Tweede Wereldoorlog breidt zijn zoon Xavier de wijngaard uit en verhuist naar Valle Talloria waar de naam “Salvano” een synoniem wordt voor kwaliteitswijnen.

In 1982 kent Salvano een nieuwe fase in zijn groei . Luciana Agnello en Piero Sobrero beslissen om hun droom te realiseren en maken van Salvaono een modern wijnbedrijf dat voeling houdt met de tradities eigen aan het terroir en het wijnmaken in de Langhe.

In 1991 wordt op het wijndomein een nieuw gebouw neergezet dat duidelijk verwijst naar de traditionele architcetuur. Zeven jaar later doet de tweede generatie zijn intrede;met zoon Massimo Sobrero als sales manager en zijn broer Alessio Sobrero als accountmanager. Moeder Luciana is actief als general manager en Piero is verantwoordelijk voor public relations en de kwaliteit van de productie zodat vandaag het wijndomein Salvano als een echt en hecht familiebedrijf bekend staat

Geen producten gevonden voor deze selectie.