The store will not work correctly when cookies are disabled.
Deze webshop gebruikt cookies voor een betere winkelervaring.
LEEFTIJDSCONTROLE
Met het sluiten van dit venster bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons aanbod, nieuwigheden en promoties.
Op een avond in de herfst van 2007 zaten twee jonge mannen samen na een lange werkdag om te genieten van een heerlijke gin-tonic. Het ene glas leidde naar het andere en hun gedachten werden creatiever en gewaagder, en ideeën begonnen zich te ontwikkelen…. In een tijd dat het onderwerp gin nog in een diepe slaap lag, gingen ze moedig aan de slag om een einde te maken aan deze culinaire woestenij. Want in hun gretige zoektocht naar de gin van het leven kon geen echte voldoening worden gevonden. Als hun inspiratie die avond niet was geweest - dankzij hun zeer spirituele GIN-inspiratie - zouden ze nog steeds rusteloos door het hele land zoeken naar de gezegende drank.
En zo werd de ides geboren! Het huis voor deze nobele missie was om een rustige achtertuin en kelder te zijn in het hart van München, waarin een op maat gemaakt koper, nog steeds met de trotse naam "Carl", onvermoeibaar dag in dag uit borrelt. De mannen namen een jaar van ontwikkeling om in het najaar van 2008 de kenners eindelijk een nieuw levensgenieter te bezorgen, de “THE DUKE - Munich Dry Gin”. En zo is THE DUKE Distillery ontstaan. Tevreden en een tikkeltje trots mogen we ons dan ook pionier van de Duitse gin noemen. Passie en toewijding waren de basisingrediënten die de twee oprichters Max en Daniel naar het geliefde jeneverbessendistillaat leidden. Aanvankelijk waren het slechts toegewijde consumenten, maar hun passie voor distilleren zou snel komen. De distilleerderij produceert al sinds 2008 Gin en Vodka met de hand. Met zijn krachtige en unieke smaak wordt THE DUKE Gin nu tot ver buiten de grenzen van Beieren beschouwd als een culinaire traktatie.
Vandaag, 13 jaar later, woont de hertog van alle gins in een buitenwijk van München, meer bepaald in een idyllische voormalige aardappeldistilleerderij in Aschheim. De kleine koperen ketel "Carl" wordt nu actief ondersteund door een nieuwe veel grotere ketel - ook handgemaakt uit koper. Niet alleen de productie is veel veranderd, ook het team van THE DUKE distilleerderij is uitgegroeid tot zo'n 25 mensen. Hoewel THE DUKE is verhuisd van de Maxvorstadt in het centrum van München naar Aschheim, een voorstad van München, zijn ze de edelste deugden van de DUKE zeker niet vergeten: de combinatie van oud traditioneel vakmanschap en veel toewijding is wat wordt gebruikt om de beste distillaten. Dit proef je in elke slok. Met de nieuwe residentie van THE DUKE hebben de oprichters hun droom van een "glasstokerij" waargemaakt. Zowel gin-fans als nieuwsgierige mensen worden uitgenodigd om de voormalige aardappeldistilleerderij te bezoeken die nu de nieuwe residentie is van THE DUKE-distilleerderij.