NIEUWSBRIEF


Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons aanbod, nieuwigheden en promoties.
Logo
Winkelwagen   0

Hooch van de Maand

In Finland wordt gemiddeld 6 keer meer rogge verbruikt dan ergens anders in de wereld en roggebrood is zelfs het nationaal gerecht. De vraag was dan ook waarom er geen gins gemaakt van werd. De vijf vrienden, als Kyrö Distillery, hebben de uitdaging aangenomen met wereldwijd succes, en zo zijn de Napue gin en de Koskue gin een must geworden voor elke gin-liefhebber.

Napue Gin

Napue Gin

De Napue gin is de grootste prijswinnaar van Kyrö Distillery en terecht ook. Buiten de rogge wordt er voor de gin gebruikt gemaakt van 16 botanicals. Zo is er de gebruikelijke jeneverbes en zwarte peper bijgestaan door anijszaad en appelsienschil maar ook de minder voorkomende botanicals moerasspirea, duinbes en vurenhout. Het geeft de gin een krachtige en complexe smaak gevolgd door een zachte citrus afdronk. Om ten volle van deze prijswinnaar te kunnen genieten, raden we een neutrale premium tonic aan zoals onze Lixir Classic.

   

Koskue Gin

Koskue Gin

De Koskue gin is gebaseerd op de Napue gin. Het grootste verschil is dat de Koskue bewaard is op eikenhouten vaten, en het grootste geheim is dan weer dat de Kyrö Distillery niet wilt zeggen wat eerst in deze vaten gezeten heeft (al vermoeden wij whisky want bij het openen van de fles komt de geur van whisky toch iets naar boven). Duidelijk is wel dat de rijping in deze vaten zorgt voor de typische amberkleur waarvan Koskue gekend is, en meer dan bij Napue dat hij ideaal is om puur te drinken. Samengevat is de Koskue een complexe gin met een pittig kantje en hints van karamel, vanille en duindoornbessen maar hoedanook is het een gin, net als de Napue, die niet in jouw collectie mag ontbreken.